Prepaid

Prepaid mobiel internet is een vorm van mobiel internet waarbij geen vast contract afgesloten hoeft te worden. In plaats daarvan schaf je vooraf internettegoed aan. Per gedownloade MB wordt er vervolgens een bepaalde hoeveelheid van je tegoed afgeschreven. Je hebt geen vaste abonnementskosten. Vergeleken met de zogenaamde postpaid abonnementen betaal je bij prepaid mobiel internet meer per gebruikte MB. Echter, zeker wanneer je slechts heel af en toe gebruik maakt van mobiel internet en hierbij maar weinig data verbruikt, kun je goedkoper uit zijn met prepaid mobiel internet.

Voor wie is dit type mobiel internet geschikt?

Prepaid mobiel internet is vooral geschikt voor mensen die slechts af en toe mobiel internet gebruiken en hierbij weinig data verbruiken. Ook is prepaid mobiel internet goed geschikt voor mensen die geen vaste kosten willen en controle willen hebben over hun kosten. Zo is dit type mobiel internet bijvoorbeeld ideaal voor iemand die jaarlijks drie weken doorbrengt op een Nederlandse camping en daar graag af en toe e-mail wil checken en wat websites wil bezoeken. Gebruikers die veel data verbruiken, door bijvoorbeeld YouTube films te kijken, kunnen beter niet gebruikmaken van prepaid internet. Het hoge dataverbruik brengt daarvoor (relatief) te hoge kosten met zich mee. Kijk hiervoor naar het overzicht mobiel internet abonnementen.

Overzicht prepaid mobiel internet aanbieders + tarieven

Let op: T-Mobile prepaid mobiel internet niet mogelijk in buitenland!

Bekijk hier het overzicht van prepaid mobiel internet

Prepaid mobiel internet in het buitenland

In onze buitenlandsectie vind je alles over het gebruik van (prepaid) mobiel internet in het buitenland.

Opwaarderen

Je prepaid tegoed kun je op verschillende manieren opwaarderen. Het online opwaarderen met behulp van Ideal wordt door de meeste mensen als de handigste manier beschouwd. Wanneer je liever niet online opwaardeert, kun je er voor kiezen om dit te doen door middel van prepaid tegoed dat bijvoorbeeld ook te koop is in supermarkten.

Maximale dagelijkse kosten

Om u voor onverwacht hoge kosten te beschermen, is er een maximum tarief per dag ingesteld. Zie hiervoor het overzicht met prepaid mobiel internet aanbieders.