Mobiel internet in het buitenland

Ook in het buitenland zijn er uitstekende mogelijkheden om mobiel te internetten. Goedkoop kan het gebruik van mobiel internet in het buitenland nog niet genoemd worden, maar het gaat de goede kant op. Per 1 juli 2010 is al nieuwe Europese wetgeving ingegaan om je te beschermen tegen te hoge kosten. Toch blijft het voorlopig nog van groot belang om goed rekening te houden met de kosten die het met zich mee kan brengen.

Roaming

De techniek die het gebruik van mobiel internet in het buitenland mogelijk maakt wordt roaming genoemd. Zonder deze techniek zou het gebruik van mobiel internet in het buitenland niet mogelijk zijn. Lees meer over roaming.

Kosten van mobiel internet in het buitenland

Teveel mensen hebben zich de afgelopen jaren laten verrassen door hoge rekeningen voor mobiel internetten in het buitenland. Het is dan ook zeker aan te raden om vooraf onderzoek te doen naar de kosten die dit met zich mee kan brengen. Lees meer over de kosten van mobiel internet in het buitenland.

Zones

Gebruik van mobiel internet kan in het ene land goedkoper zijn dan in het andere. De verschillende landen zijn ingedeeld in zones met bijbehorende tarieven. Lees meer over de verschillende zones.

Nieuwe Europese regelgeving: limiet

Ook de Europese Unie wil het gebruik van mobiel internet in het buitenland toegankelijker maken. Per 1 juli 2010 is nieuwe Europese wetgeving ingesteld die door middel van een limiet de kosten voor buitenlands gebruik van mobiel internet binnen de EU aan banden legt. Lees meer over de nieuwe Europese regelgeving.

Zakelijk gebruik van mobiel internet in het buitenland

Ook de providers beseffen dat zakenmensen vaker mobiel willen internetten in het buitenland. De providers hebben hier dan ook speciale tarieven voor ontwikkeld.Lees meer over zakelijk gebruik van mobiel internet in het buitenland.

Tips en alternatieven

Ondanks dat het gebruik van mobiel internet in het buitenland nog niet goedkoop is, zijn er zeker mogelijkheden om je kosten flink te drukken. Ook zijn er verschillende manieren waarop je in het buitenland kunt internetten zonder dat je hier je abonnement voor hoeft te gebruiken. Lees meer over tips voor goedkoper gebruik en goedkopere alternatieven van mobiel internet in het buitenland.