Kosten in het buitenland

Mede dankzij de roaming afspraken kun je ook in het buitenland uitstekend gebruik maken van mobiel internet. Je hoeft er eigenlijk niets voor te doen; ook de instellingen van je apparatuur hoeven normaal gesproken niet gewijzigd te worden. Het is belangrijk om te weten dat het gebruik van mobiel internet in het buitenland niet binnen je bundel valt. Ook is het flink duurder dan in Nederland. Een van de belangrijkste oorzaken van deze hoge prijzen zijn de tarieven die de providers elkaar in rekening brengen voor roaming. Europees Commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) heeft zich voor de komende jaren (tot 2015) ten doel gesteld dat mobiel internet binnen de Europese Unie evenveel gaat kosten als binnen de landsgrenzen.

Prijsverschillen providers

Met de grote verschillen tussen nationaal en internationaal gebruik van mobiel internet blijft het in ieder geval de komende jaren van groot belang om vooraf na te gaan wat het kost. Hierbij is het zeer zeker de moeite waard om uit te zoeken bij welke provider je het goedkoopst uit bent. De kosten kunnen immers aanzienlijk verschillen, zowel per provider als per land. Helaas zijn meerdere mensen al verrast door hoge rekeningen voor het gebruik van mobiel internet in het buitenland. Als reactie hierop is per 1 juli 2010 nieuwe Europese wetgeving ingegaan die de consument moet gaan behoeden voor onverwachte hoge rekeningen. Vaak kiezen mensen voor voor een prepaid oplossing die ook over de grens werkt.

Tips en alternatieven

Om je verder te helpen bij het beperken van je kosten voor mobiel internet in het buitenland geven we je enkele tips om de kosten voor mobiel internet in het buitenland te beperken.