Hardware en modems

Om gebruik te kunnen maken van mobiel internet heb je een aantal zaken nodig, waaronder een laptop, modem en simkaart. Er zijn verschillende soorten hardware om een mobiel internet verbinding te maken. Hieronder worden de zes meest voorkomende hardware soorten besproken:

USB Modem (ook wel Dongel)

Dit is het apparaat dat nodig is om met behulp van je simkaart verbinding te maken met het netwerk van je provider. Lees meer over USB modems.

3G module in laptop of netbook

Sommige dure en of zakelijke laptops hebben een intern modem dat een slot biedt voor de mobiel internet simkaart. Lees meer over 3G modules.

PC Express Card

De PC Express kaart is een wat verouderd inschuif modem dat in een PC Express slot van de laptop kan worden gezet. Lees meer over PC Express kaarten.

Pocket Wifi Modem

Wifi modems op zak meenemen kan tegenwoordig. En wordt een mobiel internet simkaart in het modem gestopt en het modem initieert een wifinetwerk. Lees meer over Pocket Wifi modems.

HSUPA PCMCIA

Net als de PC Express Card is dit een intern modem dat in een laptopslot past. Laptops zijn steeds minder vaak voorzien van dergelijke slots. Lees meer over PCMCIA kaarten

Wifi modem

Wifi modems zitten tegenwoordig in vrijwel alle nieuwe laptops, netbooks en tablet PC's ingebouwd en maken verbinding met een Wifi netwerk mogelijk. Lees meer over Wifi modems