HSUPA PCMCIA

PC Card-standaard

HSUPA PCMCIA is eigenlijk een misleidende naam. HSUPA is een netwerkprotocol en PCMCIA staat voor Personal Computer Memory Card International Association. Dit is een internationale vereniging die de PC-Card standaard heeft vastgelegd. We praten dus eingelijk over een zogenaamde 'PC-Card'. Dit is een vrij grote insteekkaart (modem) voor in je laptop. In de insteekkaart kan een simkaart worden geplaatst en op deze manier kan er mobiel internet op de laptop gebruikt worden.Door de komst van het USB modems (of Dongels) wordt de PC Card steeds minder gebruikt. De 3G modules en USB-Modems zijn compacter en goedkoper dan de PC Card. Het is dan ook te verwachten dat op termijn deze insteekkaarten door kosten en afmetingen niet meer geproduceerd zullen worden.

Opvolger PC Card

De opvolger van PC Card is de ExpressCard. Ook het gebruik van de ExpressCard is sterk verminderd door de inbouw van de meest populaire uitbreidingen zoals 3G modules, WiFi modems en (externe) USB-modems.

Card Bus Kaarten

Een PC Card heeft een 68 pins connector die past in het slot in de laptop. We onderscheiden drie verschillende maten PC Cards:

Type twee werd dus vaak gebruikt voor modems en dergelijke. Hier wordt het verschil uitgelegd tussen een PC (PCMCIA) and PC-Express slot dat gebruikt wordt voor 3G ,HSDPA data kaarten en modems: