Tablet bezit in Nederland neemt fors toe

Gepubliceerd op 18 augustus 2011 door Floris

Het aantal Nederlanders dat een tablet in bezit heeft, is in zes maanden tijd (Q1 en Q2 2011, red.) verdubbeld. Dat is gebleken uit een onderzoek van Telecompaper. Hiermee heeft momenteel 8 procent van de Nederlanders de beschikking over een tablet. Overigens bleek recentelijk nog dat 70 procent van de in Europa verkochte tablets een iPad is.

Eerste tablet bezitters: early adopters

Het onderzoeksrapport typeert de eerste bezitters van tablets als zijnde innovators en early adopters . Verder blijkt dat het hierbij vaker om mannen gaat dan om vrouwen en dat mensen met een tablet gemiddeld jonger zijn dan de groep mensen zonder tablet.

Mobiel internet op de tablet

Uit het onderzoek blijkt verder dat het gebruik van de tablet in huis goed is voor 60 procent van de totale gebruikstijd. Voor het gebruik van de tablet buitenshuis heeft voorlopig nog minder dan de helft van deze mensen een mobiel internet abonnement afgesloten. De mensen die dit al wel hebben gedaan, lijken gelijk verdeeld te zijn over de drie grote providers - KPN, Vodafone en T-Mobile. In vergelijking met laptop mobiel internet gaat het bij deze vorm van mobiel internet - die vaak ook iPad internet genoemd wordt - om prepaid mobiel internet. Bij deze relatief dure vorm koop je vooraf een tegoed, waarvoor je een bepaalde hoeveelheid data kunt verbruiken. Mensen die mobiel internetten op hun laptop zouden relatief vaker een mobiel internet abonnement afsluiten.

Tags

TABLET IPAD INTERNET

Gerelateerde nieuwsberichten