Vodafone gaat snelheden mobiel internet transparanter communiceren

Gepubliceerd op 05 juni 2012 door Floris

In plaats van de maximumsnelheid van mobiel internet gaat Vodafone als eerste provider in Nederland de te verwachte snelheid vermelden bij haar abonnementen. Nu nog communiceren alle providers een maximum snelheid, die in de meeste gevallen -dat wil zeggen, op de meeste plekken in het land- niet behaald kunnen worden.

Overleg met klanten

Vodafone startte afgelopen april zelf een overleg met haar klanten over de duidelijkheid van de snelheden van de abonnementen. "We begonnen deze discussie omdat het erg lastig is klanten zodanig over internetsnelheden te informeren dat dit de juiste verwachtingen wekt", aldus een woordvoerder van Vodafone.

Objectieve benchmark wenselijk

Op het eerste gezicht lijkt dit een win voor de consument aangezien deze nu eerlijker geïnformeerd wordt over de te verwachte snelheid van het mobiel internet abonnement. Nu Vodafone deze stap zet, is het wenselijk dat ook andere providers eerlijke snelheden gaan communiceren. Het liefst zouden we zien dat een onafhankelijke partij mobiel internet producten benchmarkt en dat providers deze objectieve cijfers, al dan niet verplicht, gaan overnemen. Alleen zo kan de consument een eerlijke keuze op basis van snelheid maken. Vodafone zal later in juni haar communicatie over snelheden aanpassen.

Tags

VODAFONE SNELHEID

Gerelateerde nieuwsberichten