Oneerlijk over relatiestatus

Gepubliceerd op 22 januari 2013 door Jesse

Hoe komt het toch dat we zo veel liegen als het gaat om relaties op sociale netwerksites? Vooral vrouwelijke twintigers blijken massaal oneerlijk te zijn over hun relatiestatus op Facebook. Bijna de helft (47 procent) van de vrouwen met een relatie liegt daarover op de populaire profielensite. Voor alle mannen die nu 'zie je wel!' denken: jullie zijn nauwelijks beter. Ook 41 procent van de mannelijke twintigers met een relatie is op Facebook niet eerlijk over hun relatiestatus. De vraag is natuurlijk: waarom doen ze dit? Moet hun relatie voor de buitenwereld verborgen blijven? Bijvoorbeeld voor bemoeizuchtige familieleden? Of is er een nog duisterder reden, bijvoorbeeld het willen flirten met de andere sekse zonder dat de relatiestatus daarbij 'in de weg' staat?

Facebook is online kroeg

Het onderzoek dat telecomaanbieder Simyo uitvoerde onder 638 mannen en vrouwen tussen de 20 en 28 jaar oud geeft op deze vragen geen antwoord, maar wel zegt het bedrijf een parallel te zien tussen de kroeg en Facebook. Flirten en daten gebeurt steeds meer digitaal en mobiel. En net als bij sjansen in de kroeg, is men ook niet altijd eerlijk wanneer het sjansen online plaatsvindt. Twintigers met een relatie zijn trouwens vaker geneigd te liegen over hun relatiestatus dan hun leeftijdsgenoten zonder relatie. De rollen tussen de sekses zijn hier overigens omgedraaid: vrijgezelle mannen beweren vaker een relatie te hebben (33 procent) dan vrouwen (26%). Kennelijk werkt het verzinnen van een relatie statusverhogend

Sexy telefoons

In hun mening over wat een sexy smartphone is, zijn mannen en vrouwen overigens bijzonder eensgezind. De twintigers van nu wijzen massaal de iPhone 5 aan als meest begeerlijke toestel. Samsung Galaxy en HTC worden ook veel genoemd.

Tags

Geen tags gevonden